Strandbedrijf Noorderbad Texel

Last Minute

Kijk voor onze laatste lastminute aanbiedingen, voor een goedkope vakantie op Texel, op de Lastminute verblijven op texel

Texel Tip ...

Wilt u een bungalowpark waar de kinderen zich echt de hele dag kunnen vermaken. Dan is Vredelust Texelhet juiste adres. Vredelust is 1 van de meest kindervriendelijke parken van Texel.

Wist u dat ...

Kerkuil na 45 jaar terug als broedvogel
Woensdag 12 augustus 2009 Na meer dan 45 jaar is de kerkuil als broedvogel terug op Texel en zijn zelfs al vijf jongen uit hun ei gekropen. Voor zover bekend werd in 1963 voor het laatst een jonge kerkuil op het eiland geboren. Het bericht wordt bevestigd door vogelkenner Adriaan Dijksen, die erbij was toen zijn broer Lieuwe Dijksen - medewerker van SOVON Vogelonderzoek - de jonge dieren vorige maand ringde. ‘Dat was rond 10 juli. De vogels waren toen ongeveer tweeëneenhalve week oud. Jonge Kerkuiltje op texel

De kerkuil kwam ook vóór die tijd al op Texel voor, alleen niet broedend. Bij het nest met de door ons geringde kerkuilen vonden we de resten van een paar grote noordse woelmuizen. Dat is veel logischer, want die zijn een stuk groter, waardoor ze er een stuk minder hoeven vangen. Die vogels hadden ook veel mussen gevangen. Ze hebben veel voedsel nodig. Wát het is, maakt ze niet zoveel uit.’ .

Bezoek ook ...

Webcams Texel voor alle live webcams vanaf Texel. Op Visittexel.nl staan alle cams die er op Texel actief zijn.

Adresgegevens

Sabine en Jan van der Star
Polderweg 29
1793 AB De Waal
Tel: +31 (0) 222 312484
Fax: +31 (0) 222 322826

Onze website partners

Kerkuil op texelKerkuiltexel.nl
Vakantie en RecreatieVankantie en Recreatie.EU
Strandpaviljoen op TexelBeach-Inn Paal 21 Texel
Bungalows op texelBungalowverhuur De Boogerd Texel
Bungalowpark VredelustVredelusttexel

Vos op Texel

vos op texel

Ongeziene Vos. Maakt tongen los op Texel. Er bestaat een mogelijkheid dat er op het eiland Texel een vos zijn intreden heeft gedaan. Uit onderzoek van uitwerpsellen door het bedrijf Ecotex van Dhr. K. Verschoor. In de uitwerpselen vond hij sporen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een vos.