Slaapstrandhuisjes bij Strandbedrijf Noorderbad Texel

Adresgegevens

Sabine en Jan van der Star
Polderweg 29
1793 AB De Waal
Tel: +31 (0) 222 312799
Fax: +31 (0) 222 322826
Email Strandbedrijf Noorderbad Texel

Last Minute

Kijk voor onze laatste lastminute aanbiedingen, voor een goedkope vakantie op Texel, op de beginpagina

Texel Tip ...

Zoek u een hotel op Texel zodat u van alle gemakken voorzien bent. Aan de rand van De Koog staat Hotel Opduin*****, gelegen aan bos, strand en Nationaal Duinpark Texel.

Wist u dat ...

Texel meer dan 30 km strand heeft waarvan de helft strandbewaking heeft. Dat betekend veilig zwemmen voor u en uw kinderen. Daarnaast zijn alle strandslagen voorzien van alle strandgemakken.

Bezoek ook ...

eens Ameland. Lekker een weekend, weekje of langere tijd naar een ander waddeneiland dan Texel? Dan is recreatiebungalow De Dijkwachter het juiste adres voor u.

Misschien in 2013 ook slaapstrandhuisjes op het strand van Texel

Voor een heerlijke strandvakantie voor het hele gezin

Ook wij op Texel zitten niet stil om nieuwe plannen voor het strand op Texel te realiseren.

Zo hebben de exploitanten van de vereniging strandexploitantanten Texel (V.S.T.) de handen in 1 geslagen om een plan te ontwikkelen voor realisatie van slaapstrandhuisje op het strand van Texel. Wij van strandbedrijf Noorderbad en de Familie. Zoetelief van strandbedrijf Zuiderbad hebben in 2006 ook al een geprobeerd dit te realiseren, maar toen had de politiek op het eiland er nog geen oren naar, een gemiste kans voor het toerisme op Texel . Nu in 2012 hebben wij het plan weer op gepakt en nu dan samen met de V.S.T. Wij gaan het plan uitgebreid voorleggen aan de politiek op Texel, om duidelijk te laten zien dat het een prima product is voor het eiland Texel en ook een verbetering van het strand.

slaapstrandhuis Texel
Waarom slaapstrandhuisjes? Zomaar wat losse overwegingen:

 • 1. Nieuwe doelgroep naar Texel halen. De gast wil steeds dichter bij de natuur staan.
 • We zien de grote campings langzaam verdwijnen, terwijl er naar kamperen bij de boer steeds meer vraag is.
 • 2. Kwaliteitsverbetering. Door een nieuwe vorm van toeristisch verblijf wordt de kwaliteit van Texel beter en hebben we nog meer te bieden.
 • 3. Uniek voor Texel, deze vorm van verblijf bestaat op Texel nog niet en nu de gast in Julianadorp wel een slaapstrandhuisje kan huren, zal deze gast niet naar Texel komen. De strandhuisjes in Julianadorp zitten tot oktober vol. De vraag is dus groot.
 • 4. Goed voor het imago van Texel.
 • 5. Biedt extra werkgelegenheid zoals plaatsing en onderhoud, schoonmaakdiensten en verhuurmogelijkheden.
 • 6. Gaat het vandalisme op het strand tegen, want er is immers dag en nacht Controlle door de exploitanten.
 • 7. Noodzakelijke omzetstijging voor de strandhuisjes exploitanten. Nu is er weinig omzet te behalen, bij een slechte zomer al helemaal niet.
 • Een slaapstrandhuisje wordt vooruit gehuurd net als een bungalow en zo is er redelijke gegarandeerde omzet, die al van tevoren bekend is.
 • 8. Hierdoor is de economische haalbaarheid gegarandeerd.
 • 9. Het historische Pad over de duinen en de slaapstrandhuisjes bieden een meerwaarde voor Badplaats De Koog.
 • 10. Door de slaapstrandhuisjes uitsluitend in huur te exploiteren door de bestaande verhuur exploitanten kan voorkomen worden dat er allerlei wildgroei en rommeligheid ontstaat
 • 11. Als ergens sprake is van beleving van de kernwaarden van Texel: natuur, rust en ruimte, dan is dat wel op het strand. Wie dat beleven wil en niet alleen bezoeken, moet daar kunnen verblijven.

 • Geen kosten aan strandreiniging, deze worden door de exploitant zelf betaald. De exploitant zorgt zelf voor de openbare order in de avond en nacht, hierdoor minder overlast en werkzaamheden politie op strand.
  Geen permanente bebouwing, hoge kwaliteit
  Wij zouden graag een hoog kwalitatief slaapstrandhuisje plaatsen in het strandseizoen zoals in Julianadorp, Katwijk aan zee of Noordwijk. Als kenmerken hiervan zien wij: per groep uniformiteit, kleine nuances op strandslagen, hoge kwaliteitsuitstraling. Uitgangspunt voor het te kiezen ontwerp is duurzaamheid, zo mogelijk energie-neutraal. Wij willen de huisjes tot maximaal 4 personen verhuren. Alles bij elkaar willen strandexploitanten aanzienlijk investeren in duurzaamheid en kwaliteit. De afmeting 36mē is goed en biedt genoeg ruimte voor 4 personen. Waar en hoe
  Waar: Ieder strandslag van Texel voor de exploitant van strandhuisjes.
  Hoeveel: 10 stuks minimaal per exploitant van strandhuisjes met een maximum van 20 slaapstrandhuisjes. Hiervoor zouden dan minimaal 100 en maximaal 200 slaapstrandhuisjes voor 4 personen per slaapstrandhuisje moeten worden toegestaan.
  Deze strandhuisjes zijn gemakkelijk te plaatsen en ook eind oktober weer gemakkelijk te verwijderen van het strand. Men heeft er in Nederland langs de kust al veel ervaring mee. Wij kunnen en willen van deze opgedane kennis gebruik maken. Onze bedoeling is de bouw te gunnen aan een bouwbedrijf van Texel.