Strandbedrijf Noorderbad Texel

Adresgegevens

Sabine en Jan van der Star
Polderweg 29
1793 AB De Waal
Tel: +31 (0) 222 312799
Fax: +31 (0) 222 322826
Email Strandbedrijf Noorderbad Texel

Last Minute

Kijk voor onze laatste lastminute aanbiedingen, voor een goedkope paas vakantie op Texel, op de beginpagina Valentijnsdag, Carnaval, Pasen, meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren, vaderdag, moederdag,Herfst, Kerst, oud en nieuw Last minutes

Texel Tip ...

Liever een hotel zodat u van alle gemakken voorzien bent. Aan de rand van De Koog staat Alpha Hotel***, gelegen aan bos, strand en De Nederlanden.

Wist u dat ...

Texel meer dan 30 km strand heeft waarvan de helft strandbewaking heeft. Dat betekend veilig zwemmen voor u en uw kinderen. Daarnaast zijn alle strandslagen voorzien van alle strandgemakken.

Bezoek ook ...

eens Ameland. Lekker een weekend, weekje of langere tijd naar een ander waddeneiland dan Texel? Dan is recreatiebungalow De Dijkwachter het juiste adres voor u.

Het Waddeneiland Texel

Vakantie voor het hele gezin

Texel

Bossen, duinen, strand, heide, polders……Texel is Nederland in het Klein. Vanwege de grote variatie is er voor elk wat wils. De overtocht van Den Helder naar Texel neemt +/- 30 minuten in beslag. Texel is het grootste en het meest veelzijdige waddeneiland van Nederland. Het eiland telt zeven dorpen met een totaal aantal inwoners van ongeveer 15.000.

Op Texel zult u zich hoeft u zich niet te vervelen. Wandelen, fietsen, parachutespringen, op het strand liggen, catamaranzeilen of gewoon lekker met een boek op één van de vele terrasjes zitten: het kan allemaal.

De Cocksdorp

vuurtoren

De Cocksdorp is het noordelijkste dorp van Texel. Diverse restaurants en winkels, waaronder een supermarkt en postkantoor, zijn aanwezig. In het hoogseizoen is er elke donderdag een "Durpermarkt".

De vuurtoren en het strand liggen op ongeveer 3 km van De Cocksdorp. Op het strand is tevens een zeilschool aanwezig en vanuit hier kan men de overtocht maken naar vlieland.

De Koog

Dorpsplein de Koog

De Koog is de badplaats van Texel. Vooral zomers speelt zich hier het uitgaansleven af. Naast het strand vindt u hier vele terasjes en winkels. In de zomer is er elke dinsdagmiddag een braderie.Vlakbij de Koog vindt u het zeehondenopvangcentrum Ecomare.

Den Burg

Den Burg is de hoofdstad van Texel. Hier zijn ook de meeste winkels. Elke maandagochtond is er markt en in de zomermaanden op woensdagmiddag een folkloristische markt. In Den Burg is o.a een bioscoop, openluchtzwembad en bibliotheek en vele eetgelegenheden.

Den Hoorn

Den Hoorn is een kleine dorp waar u velemonumentale pandjes aan zult treffen. Er zijn enkele restaurants. Een bijzondere belevenis een cabaretdiner in theaterrestaurant Klif 12. Vlakbij het strand kunt u een kijkje nemen in een oude uitkijkpost. In het hoogseizoen is er elke donderdag Hoornder markt.

De Waal

De Waal is het kleinste dorp van Texel met als bijzondere bezienswaardigheid het Wagen- en Agrarisch museum.

 • Website De Waal
 • Oosterend

  De vele monumentale panden vormen het karakter van Oosterend. Oosterend valt op door haar vele kerken. Ook kunt u hier de oudste kerk van Texel bezichtigen. Of gewoon plaatsnemen op 1 van de gezeligge terrasjes. In de zomermaanden is er om de twee weken op zaterdagochtond een rommeltjesmark.

  Oudeschild

  Haven Oudeschild

  Oudeschild is het visserdorp van het eiland. Vanuit de haven kunt u zelf ook een tocht maken met een garnalenkotter of een robbentocht maken. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Maritiem en Jutters Museum of een kijkje nemen hoe de Texeler dekbedden worden gemaakt.

  't Horntje

  De boot naar Texel

  Aankomsthaven van de veerboot uit Den Helder. Het Nederlands Instituut voor Onderzoek ter Zee (NIOZ) is gehuisvest bij 't Horntje. Bij 't Horntje vindt u een busstation en taxiplaats, maar u kunt er ook een fiets huren.

  Paal 21 het kindvriendelijk strand van Texel.

  Bij de Strandpaviljoen Beach-Inn vind u nog de rust en de kalmte op het strand die iemand ook verdient als hij\zij op vakantie is. Verder zijn hier alle faciliteiten aanwezig voor een prima stranddagje.